3 recomandari de teme WordPress de la ThemeForest

Alegerea unei teme WordPress presupune o munca de cercetare amanuntita, pentru ca aceasta va constitui fundatia site-ului. In momentul in care cautam o tema WordPress, este important sa ne gandim atat la partea vizuala, de grafica si design, cat si la functionalitatile de care are nevoie site-ul.

ThemeForest este unul dintre cei mai mari reselleri de template-uri pentru websiteuri si de teme WordPress premium. Acesta include peste trei milioane si jumatate de produse care pot fi achizitionate si peste doua milioane sapte sute de membrii care au ales sa cumpere sau sa vanda produse pentru dezvoltarea website-urilor. Time to Market a facut o cercetare a celor mai bune produse pe care le puteti achizitiona de pe ThemeForest si va prezinta trei recomandari de teme WordPress.

1. Avada – Tema WordPress Responsive, multi-functionala – Demo

avada themeforest

Avada este cea mai populara tema WordPress oferita de ThemeForest. Design-ul este simplu, curat si se potriveste pentru o varietate foarte mare de domenii de activitate. Tema poate fi folosita cu succes atat pentru un site de prezentare al unui small business, cat si al unui brand dezvoltat. Avada este construita in asa fel incat sa acopere o gama cat mai mare de functionalitati si sa se poata adapta cu usurinta, din punct de vedere al design-ului. Astfel, aceasta tema premium oferita de ThemeForest este potrivita oricarui detinator de website si nu necesita cunostinte de programare pentru a putea fi configurata.

Principalele functionalitati

 • Responsive – adaptabila oricarui tip de dispozitiv (desktop, tableta, mobil etc)
 • Panou de administrare puternic, care permite customizarea oricarei parti din website
 • Culori nelimitate pentru crearea design-ului
 • 5 plugin-uri pentru crearea sliderelor incluse
 • Custom post types – dezvoltarea usoara a unor articole personalizate, ca cele pentru portofoliu, pentru blog sau pentru prezentarea produselor sau chiar a recenziilor primite de la consumatori.
 • Compatibila WPML pentru website-uri in mai multe limbi si pregatita pentru traducerea fisierelor in orice limba.
 • O varietate de sortcodes pentru a crea orice tip de layout
 • Widget-uri customizate si sidebar-uri nelimitate

Time to Market recomanda Avada pentru ca:

* poate fi personalizata cu usurinta pentru un numar mare de domenii de activitate;

* tema este potrivita pentru construirea unui website care sa serveasca atat vizitatorii desktop, cat si pe cei de pe dispozitive mobile;

* este construita cu un cod care urmareste cele mai bune practici SEO;

* dezvoltatorii temei ofera suport pentru orice problema aparuta in folosirea temei si o documentatie scrisa, dar si tutoriale video pentru a profita de intreg potentialul temei.

2. EnfoldTema WordPress Responsive, multi-functionala – Demo

enfold themeforest

Enfold este o alta tema WordPress populara printre web developeri, fiind potrivita pentru un site de companie, pentru un magazin online, sau pentru un site de portofoliu. Tema include un layout builder complex, care iti ofera posibilitatea de a crea orice structura de website dorita intr-un timp foarte scurt. Poti alege din cele 18 scheme coloristice predefinite sau poti crea altele personalizate chiar din panoul de administrare. Tema este responsive, permitand crearea unui website prietenos pentru vizitatorii care folosesc dispozitive mobile.

Principalele functionalitati

 • Creator de template-uri “drag-and-drop” unic, creat special pentru aceasta tema, pentru ca dezvoltarea oricarei structuri de website sa fie posibila
 • Tema functioneaza cu WooCommerce, unul dintre cele mai populare plugin-uri de e-commerce, pentru a putea vinde orice (produse, servicii sau articole downladabile)
 • Design responsive
 • Plugin-uri pentru slidere 2D si 3D
 • 18 scheme de design predefinite, usor de modificat si de editat si posibilitatea de a crea un numar nelimitat de scheme personalizate
 • Shortcodes incluse in editorul vizual, pentru personalizarea fiecarei pagini in parte
 • Posibilitatea de a crea fiecare pagina cu un sidebar diferit
 • compatibila WPML pentru website-uri in mai multe limbi si pregatita pentru traducerea fisierelor in orice limba

Time to Market recomanda Enfold pentru ca:

* ofera posibilitati nelimitate in crearea si dezvoltarea oricarui tip de website;

* este usor de folosit si personalizat chiar si pentru cei care nu au cunostinte de programare;

* SEO a fost o prioritate in construirea temei si este scrisa intr-un cod valid care urmareste cele mai bune practici SEO;

3. One Touch – Tema WordPress multi-functionala, metroDemo

one touch themeforest

One Touch este o tema curata, simpla si eleganta construita cu stilul MetroUI, care permite transformarea oricarui element din pagina intr-o “placa” (tile) – o iconita atractiva vizual, extrem de apreciata de utilizatorii care folosesc dispozitive cu touchscreen. Tema este dezvoltata pentru a servi nevoile unei game largi de website-uri si este prevazuta cu diferite template-uri de pagini, shortcodes si optiuni care te ajuta sa preiei controlul asupra personalizarii website-ului.

Principalele functionalitati

 • Generatorul de iconite – permite editarea oricarui continut si crearea iconitelor care definesc un website original si extrem de atractiv din punct de vedere vizual.
 • Integrat cu WooCommerce, tema te ajuta sa creezi un magazin virtual urmand cativa pasi simpli.
 • Panoul de administrare al temei ofera numeroase variante de personalizare: schimbarea culorilor, a fontului si a structurii fiecarei pagini in parte.
 • Contine trei tipuri de layout predefinite: normal, tip “magazine” si “corporate”.
 • One Touch include doua plugin-uri premium pentru realizarea oricarui tip de slider
 • Tema include si plugin-ul “Visual Composer”, care te ajuta sa editezi layout-ul paginilor prin sistemul “drag and drop”.
 • Tema este adaptabila oricarui tip de dispozitiv mobil si ofera o experienta inedita vizitatorilor care folosesc dispozitive cu touchscreen.

Time to Market recomanda One Touch pentru ca:

*este o tema potrivita celor care isi doresc un website original si deosebit, care sa creeze un impact vizual memorabil vizitatorilor;

*personalizarea designului este simpla si nu necesita editarea niciunui fisier;

*trend-ul este de crestere a numarului de persoane care folosesc dispozitivele mobile pentru a cauta informatii – astfel, un website care este nu doar “adaptabil” dispozitivelor mobile, ci ofera o experienta de navigare complexa, creata special pentru ei, creste in importanta in fiecare zi.

Leave a Reply