Slideshare ca instrument de prezentare

Slideshareslideshare este cea mai mare comunitate din lume destinata distribuirii de prezentari.

Utilizatorii de Slideshare pot sa:

– distribuite prezentari si documente prin reteaua de Linkedin
– incarce portofolii, CV-uri, fisiere PDF, prezentari de marketing

Slideshare a fost creat in anul 2006 si este considerat asemanator cu Youtube; diferenta este cea a continutului distribuit – daca youtube este folosit pentru materiale video, Slideshare este utilizat pentru prezentari.

Slideshare poate fi folosit de oricine, in mod gratuit. Exista si o versiune “PRO”, care poate fi testata fara costuri pentru 30 de zile. Slideshare-ul accepta orice format de prezentare: ppt, pps, pptx, odp, pdf, doc, docx, Keynote sau pagini IWork. Fiind un site dedicat prezentarilor, puteti promova materiale pe care le-ati folosit in diverse situatii. Prezentari tinute in cadrul unor conferinte, prezentari pentru publicul de pe blog sau o prezentare a serviciilor/produselor pe care compania dumneavoastra le ofera.

Slidehsare este foarte simplu de folosit. Primul pas este crearea unui cont. Puteti include un link catre website-ul dumneavoastra si adauga o serie de taguri reprezentative pentru companie. Completarea contului este importanta in masura in care utilizatorii care vor aprecia prezentarile pe care le distribuiti vor dori sa afle mai multe detalii despre business-ul dumneavoastra. Sectiunea de keyword-uri este foarte insemnata si trebuie alese cele mai relevante cuvinte. Utilizatorii care vor cauta cuvintele cheie pe care le-ati ales vor ajunge sa vada profilul dumneavoastra. In plus, Slideshare este indexabil de catre Google si celelalte motoare de cautare, asa ca adaugarea keywordurilor potrivite ajuta la dezvoltarea SEO.

Pentru a avea mai multi vizionari, este recomandat ca prezentarile pe care le distribuiti sa fie lungi, adica sa aiba cel putin 40 de slideuri. Atasarea fisierelor media este un alt mod de a creste interesul unei prezentari.

Precum Twitter, Slideshare are optiunea de a urmari alti utilizatori si de a fi urmarit, la randul tau. De fiecare data cand un utilizator pe care il urmariti va posta continut nou, veti primi o notificare in acest sens. Puteti cauta cuvinte cheie pentru a gasi profilurile pe care doriti sa le urmariti sau puteti sa acceptati sugestiile pe care Slideshare vi le face.

Avantajele Slideshare

  • Fiecare prezentare pe care o incarcati poate contine o naratiune audio. Va inregistrati, apoi adaugati inregistrarea in format MP3 si o atasati prezentarii.
  • Va permite sa incorporati prezentarilor dumneavoastra fisiere video de pe internet.
  • Va ajuta la cresterea traficului pe site sau pe blog. Ca o comparatie, ganditi-va la un videoclip urcat pe Youtube. Expunerea este imensa, iar sansele ca prezentarea dumneavoastra sa fie vizionata de un numar ridicat de persoane sunt foarte mari.
  • Puteti sa conectati contul de Slideshare cu cele de LinkedIn, Facebook si Twitter. In acest fel, de fiecare data cand veti posta ceva nou, continutul va fi distribuit si pe aceste doua retele.
  • In versiunea platita, puteti vedea cine a distribuit continutul dumneavoastra pe Facebook sau Twitter si puteti face o evaluare amanuntita a traficului dumneavoastra.

Enjoy!

Leave a Reply